جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
پایگاه دانش

SIEM چیست و چگونه از کسب و کار ما مراقبت میکند؟

سیستم‌های مدیریت اطلاعات و رویدادهای امنیتی (SIEM) بخشی حیاتی از هر مجموعه ابزار امنیت سایبری مدرن هستند که به SOC کمک می‌کند تهدیدات داخلی و خارجی را جمع‌آوری، شناسایی و بررسی کنند و به آن‌ها پاسخ دهند. این ابزار حیاتی به تیم‌های امنیت سایبری کمک می‌کند عملیات امنیتی را اجرا کنند و در همین حال از پاسخ به حادثه سریع و بهینه اطمینان حاصل نمایند.  در این مقاله به اجزای SIEM، بهترین راهکارها و ترفندهای آن می‌پردازیم.

واژه ی SIEM که مخفف security information and event management می باشد، رویکردی در زمینه مدیریت امنیت است و به طور کلی به ترکیب SIM  و SEM می پردازد تا سیستمی واحد مبتنی بر مدیریت امنیت ارائه دهد و در اصل برای پرداختن به سه چالش زیر که در مقابله سریع با تهدیدات امنیتی مشاهده می شوند طراحی شده است:

  1. حجم بسیاری از داده های پراکنده، باعث می شود جلو گیری از تهدیدات در حال وقوع با مشکل روبرو بشود.
  2. سازمان با کمبود متخصص و نیروی آموزش دیده در زمینه امنیت مواجهند.
  3. نیاز به رعایت مقررات و استانداردها، زمان زیادی در شناسایی تهدیدات صرف می کند.

دلیل اهمیت بالای SIEM

مرکز SOC  به طور متوسط روزی ۱۰.۰۰۰ هشدار دریافت می کند و این آمار در سازمان های بزرگ می تواند به بیش از ۱۵۰.۰۰۰ برسد، نمی توان هیچ تیم امنیتی را یافت که قادر به مدیریتِ این حجم از هشدارها باشد. از طرفی پرخطر بودن تهدیدات امروزی، نمی گذارد حتی یک مورد از آنها را نادیده بگیرید. د حالی که SIEM پس از بررسی هشدارها، آن ها را اولویت بندی می کند. بنابراین تامین امنیت حجم فراوانی از داده ها با استفاده از فناوری SIEM به هیچ عنوان دور از ذهن نیست.

راهکارهای سیستم مدیریت اطلاعات و رویدادهای امنیتی یا همان SIEM، به منظور سرعت بخشیدن به شناسایی تهدیدات و پشتیبانی از حوادث امنیتی و مدیریت رویداد و انطباق، گزارش‌ها را جمع‌آوری و رویدادهای امنیتی را همراه با سایر داده‌ها تجزیه و تحلیل می‌کند. اساساً، یک سیستم فناوری SIEM داده‌ها را از منابع متعدد جمع‌آوری می‌کند و پاسخی سریع‌تر به تهدیدات را ممکن می‌سازد. اگر یک ناهنجاری تشخیص داده شود، ممکن است اطلاعات بیشتری را جمع‌آوری کرده، و یک هشدار ایجاد شود یا ممکن است یک دارایی را قرنطینه کند.

عملکرد SIEM چگونه است؟

SIEM اقدام به جمع آوری داده های مربوط به امنیت از سرورها، دستگاه های end-user، تجهیزات شبکه، اپلیکیشن ها و همچنین دستگاه های امنیتی می کند. سپس داده ها را به چند دسته، تقسیم نموده تا بعد از شناسایی یک تهدید امنیتی، هشداری را بر اساس تصمیمات از پیش تعیین شده، ارسال کند. تیم های امنیت با قرار دادن داده ها در کنار هم و تجزیه و تحلیل آن ها، می توانند با قدرت بیشتری به نظارت بر شبکه پرداخته و تهدیدات امنیتی را در مراحل اولیه شناسایی کنند و پیش از هر گونه آسیبی، آن ها را خنثی کنند.

منابعی که سیستم های SIEM از آنهاگزارش دریافت و تفصیر می کنند:

  • روتر ها
  • سرورهای برنامه
  • سوئیچ‌ها
  • فیلترهای وب
  • نقاط دسترسی بی‌سیم
  • سامانه تشخیص (IDS) و سامانه پیشگیری از نفوذ (IPS)
  • امنیت Endpoint
  • هانی‌پات‌ها
  • فایروال‌ها و سیستم‌های یکپارچه مدیریت تهدید

چرا از فناوری SIEM استفاده کنیم؟

  • افزایش اثربخشیِ و سرعت مقابله با تهدیدات:  SIEM برای مفید تر واقع شدن باید امکانِ شناسایی و مقابله با الگوهای رفتاری مشکوک را بسیار سریع تر و موثرتر از روش های دستی برای تحلیلگران فراهم آورد.
  • انطباق با مقررات: SIEM می تواند فرایند انطباق با مقررات دولتی و الزامات استاندارد امنیت را برای تیم های مربوطه، ایجاد کند.
  • کاهش پیچیدگی ها: مسلما یکپارچه سازیِ داده های مبتنی بر تهدیداتِ امنیتی از دستگاه ها و اپلیکیشن های متعدد، نقش موثری در تجزیه و تحلیل جامع و سریع دارد. ضمن اینکه با کمک این فناوری، می توان کارهای روتین را به صورت خودکار درآورد و وظایفی که پیش از این به متخصص و کارشناس نیاز داشت را به افراد کم تجربه واگذار کرد.

اجزای اصلی SIEM برای کسب وکارها

معماری سیستم‌های SIEM متفاوت است، اما عناصر اصلی همیشه یکسان هستند.

منابع رویداد

اینها جزو SIEM نیستند، اما به عنوان ارائه دهندگان اطلاعات عمل می‌کنند. هر برنامه ای که در حین اجرا لاگ ایجاد می‌کند می‌تواند منبع باشد.

جمع کننده

این اک یک سرویس جداگانه است که گزارش‌ها را از منابع تله متری برای پردازش در SIEM دریافت می‌کند.

نرمال‌ساز لاگ و ذخیره‌سازی

اینها عناصر هسته ای SIEM هستند. نرمال‌ساز گزارش‌هایی را که از یک جمع‌کننده دریافت کرده است تبدیل میکند تا آنها را برای استفاده، جستجو و تجزیه و تحلیل مناسب کند. ذخیره‌سازی متمرکز داده‌ها به طور قابل توجهی شناسایی و بررسی رخدادها و همچنین ارائه اطلاعات رویداد به تنظیم کننده‌ها را ساده می‌کند.

همبستگی قلب SIEM است. این مرحله کلیدی است که در آن رویدادهای از هم گسیخته موجود در گزارش‌های مختلف مرتبط می‌شوند، اگر مشخص شود که با یک فعالیت یا مراحل مختلف یک فعالیت مرتبط هستند، ادغام  و اولویت‌بندی می‌شوند. اولویت‌بندی بر اساس اطلاعات تهدید در دسترس مدافعان صورت می‌گیرد.

داشبوردها و هشدارها

بخش صرفاً بصری اما مهمی از سیستم هستند که به درک انبوهی از داده‌ها کمک می‌کنند، به راحتی آنچه را که به دنبال آن هستید پیدا کنید، به سرعت در مورد یک حادثه تحقیق و در مورد مسائل یا رویدادهای مشکوک به موقع اطلاعات کسب کنید.

 

در پایان، لازم به ذکر است که اغلب همکاری با ارائه‌دهندگان شناخته شده فناوری SIEM مفیدتر واقع خواهد شد. زیرا داشتن یک ارائه‌دهنده فناوری SIEM مناسب در کنار خود، به طور یکپارچه امکان تجمیع ابزار SIEM با فعالیت‌های روزانه کسب‌وکار شما را فراهم ساخته و به تیم IT شما در موثرتر کردن مدیریت امنیت کمک می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
سبد خرید

فرم درخواست تست محصولات سازمانی کسپرسکی

خواهشمند است جهت خرید محصولات سازمانی کسپرسکی، فرم زیر را تکمیل و ارسال فرمایید.

فرم درخواست تست محصولات سازمانی پادویش

خواهشمند است جهت خرید محصولات سازمانی پادویش، فرم زیر را تکمیل و ارسال فرمایید.