دسترسی سریع
- مجوز هـا
- دربــاره مــا
- مشتـریان مـا
- فرصت های شغلی
مستندات
- تقویم
- پایگاه دانش
- الزامات امنیتی
- اخبار امن افزار رایکا
مرکز عملیات امنیت SOC، زیرساختی است که یک تیم امنیت اطلاعات را که مسئولیت نظارت و تحلیل وضعیت امنیتی یک سازمان به صورت مداوم را بر عهده دارند را در خود جای میدهد. هدف تیم SOC، تحلیل کردن و واکنش نشان دادن به رخدادهای امنیت سایبری با استفاده از ترکیبی از راهکارهای فناوری و مجموعهای قوی از فرایندها میباشد. پرسنل مرکز عملیات امنیتی معمولا تحلیلگران امنیتی، مهندسین و همچنین مدیرانی هستند که بر عملیات امنیتی نظارت میکنند. پرسنل SOC همچنین با تیمهای واکنش به حادثه سازمانی نیز به صورت نزدیک همکاری کرده، تا پس از شناسایی مسائل امنیتی، از رسیدگی فوری به آنها اطمینان حاصل کنند.
مراکز عملیات امنیت SOC، برای یافتن فعالیتهای غیرعادی که میتواند نشاندهنده یک حادثه، نفوذ یا تهدید امنیتی باشند، فعالیت شبکه، سرورها، EndPointها، دیتابیسها، برنامهها، وب سایتها و سیستمهای دیگر را تحت نظارت و تحلیل قرار میدهند. مرکز عملیات امنیت SOC وظیفه اطمینان حاصل کردن از شناسایی، تحلیل، دفاع و گزارش درست رخدادهای امنیتی بالقوه را بر عهده دارد.
به جای تمرکز بر توسعه راهبردهای امنیتی، طراحی معماری امنیتی، یا اجرای اقدامات حفاظتی، تیم SOC مسئول بخشهای عملیاتی و امنیت اطلاعات سازمان است. پرسنل مرکز عملیاتی امنیتی عمدتا از تحلیلگران امنیتی تشکیل شدهاست که برای شناسایی، تحلیل، واکنش، گزارش، و جلوگیری از حوادث امنیت سایبری با یکدیگر همکاری میکنند. سایر وظایف جانبی SOC ممکن است شامل تجریه و تحلیل پیشرفته جرمشناسی، تحلیل رمز، و مهندسی معکوس بدافزارها برای تحلیل رخدادها باشد.
اولین گام در ایجاد SOC یک سازمان، تعریف واضح یک راهبرد همگام با اهداف خاص سازمان و بخشهای مختلف آن و نیز پشتیبانی از سوی مدیران اجرایی میباشد. هنگامی که یک راهبرد توسعه دادهشد، زیرساخت مورد نیاز برای پشتیبانی از آن راهبرد باید اجرا شود. زیرساختهای متداول SOC عبارتاند از: فایروالها، IPS و IDS، راهکارهای شناسایی نقصهای امنیتی، تحقیق و تفحص و یک سیستم مدیریت دادهها و رخدادهای امنیتی (Security Information and Event Management System و یا به اختصار SIEM چیست).
فناوریهای مورد نیاز برای جمعآوری دادهها از طریق جریان دادهها، فرآیند بررسی و انتقال دادهها از راه دور (Telemetry Packet Capture، syslog) و دیگر روشها باید در دسترس باشد تا متخصصین SOC بتوانند فعالیت دادهها را همبسته کرده و تحلیل کنند. مرکز عملیات امنیت SOC همچنین شبکه و Endpointها را برای شناسایی آسیبپذیریها نظارت می نماید تا از دادههای حساس حفاظت کرده و از منطبق بودن با مقررات صنعت و دولت اطمینان حاصل گردد.
مزیت اصلی یک مرکز عملیات امنیت SOC چیست؟ بهبود شناسایی رخدادهای امنیتی از طریق نظارت مستمر و تحلیل فعالیت دادهها است. SOC با تجزیه و تحلیل این فعالیتها در تمام شبکهها، Endpointها، سرورها و دیتابیسهای سازمان در تمام ساعات شبانهروز، برای اطمینان از تشخیص و واکنش به موقع به رخدادهای امنیتی بسیار حیاتی میباشد.
نظارت بیوقفهی ارائهشده توسط SOC سازمان، برای دفاع در برابر حوادث و نفوذها، صرفنظر از منبع، زمان، روز و یا نوع حمله، یک مزیت بسیار مهم به سازمانها میدهد. فاصله میان زمان مورد نیاز مهاجمان برای نفوذ و زمان مورد نیاز سازمانها برای شناسایی، به خوبی در گزارش سالانه Data Breach Investigations Report مستند شدهاست. داشتن یک مرکز عملیات امنیتی، سازمانها را در کمتر کردن این فاصله و آگاهی از تهدیدات پیش روی محیطهای خود یاری خواهد کرد.
بهترین اقدامات اجرایی مرکز عملیات امنیت
بسیاری از مدیران بخش امنیت برای ارزیابی و کاهش تهدیدات به صورت مستقیم به جای اتکا به یک Script، تمرکز خود را برای بر روی نیرو انسانی قرار دادهاند. پرسنل SOC به طور مداوم هم در برابر تهدیدات شناخته شده و هم برای شناسایی تهدیدات جدید فعالیت میکنند. آنها همچنین نیازهای مشتریان و نیازهای سازمان را برآورده کرده و در سطح تحمل ریسک خود فعالیت میکنند. در حالی که سیستمهای فناوری مانند فایروال ها یا IPS ممکن است از حملات ساده جلوگیری کنند، برای مقابله با رخدادهای بزرگ، تحلیل انسانی لازم است.